Henk Knuiman wint enduro kampioensrit in Enter

Henk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team heeft de enduro kampioensrit in Enter op zijn naam weten te schrijven. Op de eerste dag kwam de rijder uit Wijchen net 2.5 seconde tekort om de dag als winnaar van de EV40 klasse af te kunnen sluiten maar tijdens de tweede dag maakte hij deze verloren tijd ruimschoots goed en kwam zo als winnaar van de kampioensrit uit de bus.

In de aanloop op de kampioensrit in Enter had Henk al een aantal endurowedstrijden gereden. Echter de wedstrijden in Amersfoort liepen niet zoals Henk voor ogen had want beide keren moest hij door een klein mechanisch probleem de wedstrijd verlaten. Tijdens de voorlaatste enduro in Harfsen finishte hij als tweede maar dit deed hij zonder dat hij de proeven had gelopen. Toen hij na de enduro in Harfsen zijn wedstrijd analyseerde zag hij dat hij de meeste tijd in de eerste ronde had verloren omdat hij niet wist wat hem te wachten stond in de proeven.

Voor Enter wilde Henk dit heel anders aan pakken. Hij reisde op donderdag al af naar Enter om de proeven te lopen, zijn motor te laten keuren en in te leveren en om een bezoek te brengen aan zijn trouwe sponsor Eurol Oil. Zo kon Henk veel meer ontspannen aan de enduro beginnen. De proeven in Enter waren snel met heel veel bochten die op hoge snelheid genomen moesten worden. Voor Henk is het meer in het voordeel wanneer de proeven wat moeilijker zijn en de snelheid iets lager ligt. Ondanks dit zat hij al snel goed in zijn ritme en begon het rijden per ronde beter te gaan. Aan het einde van de dag bleek hij uiteindelijk op 2,5 seconde van de winnaar op een tweede plaats te zijn geeindigd.

Met een goed gevoel zette Henk nog even een schoon Twin Air filter en deed schone Eurol Olie in zijn motor. Daarnaast wisselde hij even een kapotte handkap die tijdens de eerste ronde door de kou afknapte toen Henk iets raakte. Op de tweede dag was het nog kouder en toen Henk zijn motor uit het parc ferme haalde, lag er zelfs een laagje ijs op zijn buddy seat. De dag begon met een kleine tegenslag want al na een kilometer kwam hij onschuldig ten val. Gelukkig hield hij hier niets aan over en bleef het bij een beschadigde motor en een aantal kromme delen, die Henk vakkundig weer recht boog. Wel zette dit hem op scherp want gelijk vanaf de eerste proef ging het rijden goed. De proeven werden op de tweede dag in tegengestelde richting verreden. Dankzij de vele ervaring die Henk heeft, wist hij dat hij de bochten anders aan moest snijden dan normaal het geval is. De hele dag ging het rijden goed en makkelijk. Ook had hij absoluut geen last van harde onderarmen terwijl dit op de eerste dag wel het geval was. Wel maakte hij even een spannend moment mee toen in de derde ronde zijn gas een paar keer bleef hangen. Op de tijdcontrole heeft hij dit probleem verholpen waardoor hij de enduro zonder problemen uit heeft kunnen rijden en in de resterende proeven nog snelle tijden op de klokken wist te zetten.

Henk sloot de tweede dag met een veilige voorsprong winnend af en maakte hiermee de 2,5 seconde die hij op de eerste dag verloren had, ruimschoots goed om zo ook de eindzege in de kampioensrit te pakken. Henk kijkt tevreden terug op de enduro wedstrijden van dit seizoen en zal in de komende weken gaan bekijken wat zijn plannen voor 2015 zullen zijn. Henk wil Enduroteam Eefde bedanken voor alle hulp die hij van hun heeft mogen ontvangen op de service en de posten dit jaar.
Ook over Jeremy Knuiman, zoon van Henk, is er goed nieuws te melden. Twee weken geleden heeft hij van de KNMV te horen gekregen dat hij is geselecteerd voor de nationale selectie. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft Jeremy deelgenomen aan een scoutingsdag in Lelystad en daarna zijn er in de herfstvakantie op de luchtmobiele brigade een aantal fysieke en mentale testen bij hem afgenomen. Op 7 december is de eerstvolgende meeting en dan zal Jeremy horen hoe zijn programma er voor 2015 uit zal gaan zien.

error: Alert: DIT MAG NIET !!