Erwin Plekkenpol maakt het spannend in de kampioensrit in Enter

erwinenter2014

Erwin Plekkenpol van het WPM KTM Team heeft het tijdens de enduro kampioensrit in Enter erg spannend gemaakt. Door het uitvallen van zijn concurrent, Wesley Pittens, op de eerste dag kreeg de rijder uit Vorden ineens weer zicht op de Nederlandse titel. Tijdens de tweede dag deed Erwin er alles aan maar kwam net iets tekort en moest genoegen nemen met een tweede plaats in het ONK. Wel sloot hij de kampioensrit als winnaar af in de E2 klasse. Ook Ismo ten Velde, Robin Nijkamp en Nina Klink haalden het tot op het podium. Nijkamp wist op de tweede dag zelfs achtvoudig Nederlands Kampioen Hans Vogels in een direct duel te verslaan, wat een knappe prestatie was.

Ismo ten Velde kende een goede eerste dag van de kampioensrit. Tegen het einde van de dag begon hij echt goede tijden neer te zetten. Hiermee werd hij tweede in de E1 klasse en vierde in de scratch. Op zaterdag was hij erop gebrand om wederom goede tijden neer te zetten. Dit lukte ook goed en dit leverde hem een derde plaats op in de E1 klasse en in de scratch eindigde hij op een vijfde plaats. In de eindstand om het Open Nederlands Kampioenschap E1 is Ismo op een tweede plaats geeindigd.

Bij de kampioensrit was er helaas tegenslag voor Bas Klein Haneveld. Op vrijdag ging hij met een goed gevoel de eerste proef in. Het rijden ging lekker en ondanks een klein slippertje keek hij de rest van de dag met vertrouwen tegemoet. Echter na de eerste proef merkte Bas dat er een probleem was met zijn motor en niet veel later kwam hij tot stilstand. Bas kreeg zijn motor niet meer aan de praat en moest noodgedwongen de wedstrijd verlaten. De hele dag heeft Bas gesleuteld om op zaterdag toch te kunnen starten. Hij slaagde erin om de motor te maken en om 16:30 uur stond zijn KTM machine weer in het parc ferme voor de tweede dag. Op de tweede dag ging hij er volle bak tegenaan en hij was er opgebrand om de dag winnend af te sluiten. Het rijden ging goed en met strakke tijden deed hij goed vooraan mee. Wel merkte hij na de derde proef van de eerste ronde dat zijn motor rare geluiden begon te maken. Op de controle probeerde Bas het probleem te verhelpen en dit lukte goed tot aan de eerste proef van de derde ronde. Hier gaf zijn motor na een aantal bochten de geest, wat het einde van de wedstrijd betekende voor Bas. Teleurgesteld verliet hij de wedstrijd en sloot hiermee zijn moeilijke jaar af op een vijfde plaats in de eindstand.

Robin Nijkamp streed als een leeuw in Enter. Op de eerste dag kwam hij negentien seconden tekort op Hans Vogels en werd tweede in de E2 klasse. Omdat twee proeven op zaterdag in tegengestelde richting gereden werden, was het in de bochten even wennen omdat de lijnen er dan heel anders in liggen. Het was spannend want bij het in gaan van de laatste ronde stonden Robin en Hans Vogels gelijk. Robin gaf alles wat hij in zich had en zette in de laatste proeven snelle tijden neer. Hiermee slaagde hij erin om de E2 klasse als winnaar af te sluiten. Helaas kwam hij net vier seconden tekort om het eindklassement te winnen waarin hij nu tweede werd. Ook in de eindstand om het Open Nederlands Kampioenschap is Robin op een tweede plaats geeindigd.

Kay Hulshof kon in de beginfase van de eerste dag zijn draai niet goed vinden maar naarmate de dag vorderde begon het steeds beter te gaan. Dit resulteerde in een nette vijfde plaats. Op de tweede dag had hij gelijk al een beter ritme in handen en het rijden ging dan ook een stuk beter. Zijn tijden in de proeven waren sneller als op de eerste dag en dit leverde hem een mooie vierde plaats op. Ook in het eindklassement over twee dagen eindigde Kay op een vierde plaats.

Met Hans Polsvoort ging het rijden op de eerste dag niet verkeerd en begon steeds beter te gaan. Helaas had hij geen gemak van zijn knie waardoor hij geen enkel risico nam. De dag werd afgesloten op een achtste plaats en Hans merkt dat het vertrouwen steeds meer terug begint te komen. Op vrijdagavond begon zijn knie zich te melden en op zaterdagochtend zat er vocht in en was zijn knie erg stijf. Hans besloot om niet van start te gaan op zaterdag om zo zijn knie geen onnodige schade aan te brengen.

Erwin Plekkenpol maakte een hele spannende kampioensrit mee. In de eerste proef op vrijdag ging het rijden nog niet makkelijk. Erwin had problemen met de korte bochten maar bleef stug doorgaan om zo snel mogelijke tijden neer te zetten. Toen zijn grootste concurrent, Wesley Pittens, in de derde ronde uitviel, kon Erwin op gecontroleerde wijze naar de winst rijden en nam hiermee tevens de leiding in het kampioenschap in handen. Met alleen de zaterdag nog te rijden was het verschil tussen Erwin en Wesley slechts twee punten. Op de tweede dag was Pittens iets sneller als Erwin en kon daardoor een voorsprong opbouwen. Erwin zette alles op alles om het gat zo klein mogelijk te houden maar kwam in proef 1 hard ten val door een highsider op het asfalt en verloor hierdoor zo’n dertig seconden. Toen Pittens in proef 3 ook in de fout ging en 49 seconden verloor, was de strijd weer volledig open. Erwin was enkele keren sneller maar kon niet harder dan dat hij al reed. Ook durfde hij geen grotere risico’s meer te nemen. Uiteindelijk won Pittens de tweede dag met een voorsprong van 33 seconden op Erwin. Wel won Erwin het eindklassement van de kampioensrit in de E3 klasse. In de eindstand om het Open Nederlands Kampioenschap eindigde Erwin net op een tweede plaats.

Nina Klink had de stijgende lijn duidelijk te pakken in Enter. Beide dagen verliepen super en haar tijden werden steeds beter. Op de eerste dag passeerde ze de finishvlag op een vierde plaats maar op de tweede dag vocht ze tot aan het einde voor de derde plaats. Pas in de laatste proef werd dit gevecht beslist. Nina begon met een kleine achterstand op de derde man aan de laatste proef maar door alles op alles te zetten, wist ze het verschil te maken en sloot de dag af als derde. In het totaalklassement over twee dagen eindigde de dame uit Raalte op een tweede plaats en ook het kampioenschap heeft ze op een nette tweede plaats af weten te sluiten.

Het WPM KTM Team wil alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor alle steun die zij dit jaar van hun hebben mogen ontvangen!

error: Alert: DIT MAG NIET !!