Bas Klein Haneveld wint ONK Enduro in Harfsen

Bas Klein Haneveld van het WPM KTM Team heeft zaterdag de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen weten te winnen. Klein Haneveld was de hele dag messcherp en zegevierde in de E1 klasse. Ook waren er in Harfsen podiumplaatsen voor Ismo ten Velde, Robin Nijkamp en Erwin Plekkenpol. Gelukkig zijn Kay Hulshof en Hans Polsvoort er weer bij en zij wisten zesde en negende te worden in de E2 klasse. Nina Klink kende een moeilijke eerste ronde maar daarna begon ze agressiever te rijden en wist er toch een zesde plaats in de N3 klasse uit te slepen.

De organisatie in Harfsen had drie mooie bosproeven uitgezet waarop de rijders het goed naar hun zin hadden. Bas Klein Haneveld was er opgebrand om in Harfsen een goed resultaat neer te zetten. Alle proeven gingen goed en hij heeft hierin weinig fouten gemaakt. In zes van de negen proeven wist hij de snelste tijd neer te zetten en deed daarnaast goed mee in de scratch. Bas schreef de E1 klasse op zijn naam en eindigde in de scratch met een achterstand van 36 seconden op Hans Vogels op een verdienstelijke vierde plaats.

Ismo ten Velde zat de hele dag lekker op zijn KTM machine maar kon niet aan de tijden komen van de kopmannen. Ook maakte hij in de vierde proef een klein schuivertje maar dit gaf geen verandering in de uitslag. Ismo werd derde in de E1 klasse maar blijft gemotiveerd en zal er bij de kampioensrit in Enter nog eens goed voor gaan zitten!

Robin Nijkamp stond op scherp in Harfsen. Hij voelde zich fit en knalde er in de eerste ronde gelijk een aantal snelle tijden uit. De tijden lagen in de eerste twee proeven dicht bij elkaar maar helaas kwam Robin in de derde proef even ten val waardoor hij wat tijd liet liggen. De rest van de dag heeft hij geknokt voor wat hij waard was maar uiteindelijk kwam hij elf seconden tekort om de E2 klasse te kunnen winnen en sloot de dag af als tweede. Ook in de scratch eindigde Robin op een tweede plaats in Harfsen.

Voor Kay Hulshof was de enduro in Harfsen een thuiswedstrijd. Kay is woonachtig in Harfsen en dit brengt toch altijd iets extra met zich mee. Ondanks dat Kay nog niet helemaal fit is, ging het rijden lekker. Kay weet dat het beter kan maar wist toch zesde te worden in de E2 klasse.

Hans Polsvoort reed in Harfsen weer zijn eerste enduro na zijn vervelende knieblessure. In de aanloop op de wedstrijd had hij verschillende offroad ritten gereden om weer terug in het ritme te komen. In het begin van de enduro was Hans nog iets te voorzichtig en daardoor voelde het rijden onwennig aan. Gedurende de dag werd het vertrouwen beter en begon het rijden lekker te gaan. Hans maakte geen enkele fout en hield het grootste deel van de tijd zijn voeten op de voetsteunen. De scherpte en de snelheid waren er nog niet helemaal maar dit zal in de komende weken zeker beter worden. Hans sloot de dag af op een negende plaats in de E2 klasse en heeft besloten om ook van start te gaan in de kampioensrit in Enter.

Voor Erwin Plekkenpol verliep de eerste proef gelijk super en hij wist hier één van de snelste tijden op de klokken te zetten. Ook de volgende proef op de oude vuilstort verliep zeer lekker evenals proef 3 rondom het MX circuit in Harfsen. In de tweede ronde kreeg Erwin helaas een tegenslag te verwerken want hij kwam in de tweede proef hard ten val en dit kostte hem toch zo’n 25 seconden. Na de valpartij herstelde hij zich goed en slaagde erin om in het resterende deel van de enduro snelle tijden neer te zetten. Verschillende keren was hij het snelste in de E3 klasse en eindigde ondanks de valpartij met een achterstand van 47 seconden op de winnaar als tweede. In de scratch werd Erwin vijfde in Harfsen.

Nina Klink kon in de eerste ronde niet lekker in haar ritme komen. De nationalen gingen als eerste de route op en dit betekende dat alles nog vlak was. Ook waren de route en proeven bedekt met bladeren. Of dit de rede was dat Nina haar draai niet kon vinden in de eerste ronde is onduidelijk. Voor haar gevoel reed ze lekker maar haar tijden waren niet zoals ze dat op voorhand had gehoopt. Na de eerste ronde besloot ze om in de tweede en derde ronde agressiever te gaan rijden. Dit pakte goed uit want haar tijden werden beter en ze wist de dag toch nog af te sluiten op een zesde plaats in de N3 klasse.

Over anderhalve week staat voor het WPM KTM Team de kampioensrit op het programma in Enter!

error: Alert: DIT MAG NIET !!