Henk Knuiman kiest voor de jeugd

Op 4 januari 2015 zal Henk voor het eerst in 10 jaar niet van start gaan in de Dakar Rally. Na 10 Dakars en 10 finishes, waarvan 3x een top 10 en 7x een top 20 klassering , een unieke prestatie die moeilijk te evenaren of te verbeteren zal zijn.

In deze jaren was Henk een van Nederlands beste motorcoureurs, en het besef hiervoor komt pas nu het besluit genomen is om niet naar de Dakar rally 2015 te gaan. Het afzien, lijden en doorzetten in de 2014 editie viel niet mee, maar de voldoening voor een super mooie 15e plaats en 10e keer finishen hierin voelde als een overwinning.

Zoals altijd komt er na de Dakar een zwart gat, waarin lichaam en geest toegeven aan de rust, die je dan krijgt. Meestal na een maandje ben je dan weer terug in het oude ritme en start je met de voorbereidingen van een nieuwe Dakar.

Deze keer was de motivatie en het gevoel hiervoor ver te zoeken. Drukke werkzaamheden op de zaak, druk met het begeleiden van de startende motorcross carrière van Jeremy en Damien, en nog geen zin om zelf echt op de motor te zitten.

Tot en met juni waren dat redenen tot twijfel voor een nieuwe deelname aan Dakar.

Begin juni, telefoon van de ASO: “je hebt niet voor Dakar 2015 ingeschreven! , maar we hebben een startplaats voor je gereserveerd, je komt toch”? Ja, toch!

Weer zin in het rijden vanaf juni, conditionele training weer opgepakt, en gelijk resultaat hiervan te zien en de eeuwige roep van de woestijn. “Ik ga toch” zei ik midden juni.

Trainen, crossen, enduro en Merzouga rally rijden dit alles in voorbereiding voor Dakar 2015.

Alles valt weer op zijn plaats.

Alle twijfels weg? Néé!

11x Dakar, 11x uitrijden in de top 20, nog steeds erg moeilijk en bijna een onmogelijke opgave.

In ruim 10 jaar Dakar veel nieuwe vrienden ontmoet, helaas ook vrienden verloren. Het hele gezin leeft al die tijd ook voor Dakar.

De goede begeleiding van Jeremy en Damien tijdens het motorcrossen levert een stijgende lijn op.

Nog steeds twijfel, wel/niet.

Zelf goede resultaten behaald tijdens trainingen en wedstrijden, snelheid is goed, rijden gaat goed, ook twee dag etappes gewonnen in de Merzouga rally j.l., toch erg veel vertrouwen erin.

Afgelopen zondag is Damien Nederlands kampioen in de klasse 50cc geworden en Jeremy op een tweede plaats in de klasse 65cc grote wielen bij het MON prox jeugd motorcross, daarnaast mogelijk gescout door de KNMV voor een selectie. Voor het eerst met z’n alle in 10 jaar thuis met Oud en Nieuw!

Twijfels weg? Já!

Geen Dakar 2015. Maar samen met Priscilla en de kinderen, die altijd 200% achter me staan, een nieuwe uitdaging in de motorcross met Jeremy en Damien.

Zelf ermee stoppen? Nee, gewoon lekker blijven rijden: motorcross, enduro en kleine rally’s.

Alle sponsoren, monteurs, begeleiders, begunstigers, supporters en medewerkers hartelijk dank voor ruim 10 jaar vertrouwen, hulp, inzet en positieve energie.

Een nieuw hoofdstuk is geopend: “we gaan voor de jeugd”!

Gisteren 30 oktober heb ik al mijn ondersteuners geinformeerd en kom vandaag met deze brief als officieel persbericht naar buiten. Sinds gisteren heb ik veel positieve en warme reacties van mijn ondersteuners ontvangen, wat mij goed doet en waar ik hun allemaal heel erg dankbaar voor ben.

Morgen zal ik starten in een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem. Hoe dit is verlopen kunt u na het weekend lezen in onze nieuwsbrief.

error: Alert: DIT MAG NIET !!