Succes en tegenslag voor het WPM KTM Team in Hellendoorn

Het WPM KTM Team heeft tijdens de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn succes en tegenslag gekend. Er werden verschillende podiumplaatsen behaald maar ook kreeg het team met Mark Wassink een flinke domper te verwerken. Wassink was volop in de strijd om de Nederlandse titel maar kwam ten val en brak hierbij zijn sleutelbeen. Dit zal enige weken in beslag nemen waardoor zijn kansen op het prolongeren van de Nederlandse titel zijn verkeken.

Ismo ten Velde en Bas Klein Haneveld gingen opjacht naar de zege in de E1 klasse. Met Ismo ging het rijden goed in de eerste ronde. In de eerste proef ging het in iedere ronde lekker, alleen kon hij net niet aan de tijden komen van Lucas Dolfing waardoor hij iedere keer iets liet liggen. Op een val in de achtste proef na, ging het rijden naar wens met Ismo en dit leverde hem een tweede plaats op. Zijn achterstand op winnaar Lucas Dolfing bedroeg op de finish slechts twaalf seconden.

Bas Klein Haneveld had er na zijn overwinning veel zin in en begon met vertrouwen aan de dag in Hellendoorn. Omdat hij in de eerste twee ronden nog niet scherp genoeg was, ging het rijden moeizaam en waren zijn tijden matig. In de derde ronde maakte hij zichzelf boos en laadde zich op om er toch nog een aantal scherpe tijden uit te persen. Dit lukte in de eerste twee proeven maar helaas ging Bas in de derde proef even in de fout en kwam ten val. Dit kostte hem een aantal seconden waardoor Bas uiteindelijk genoegen moest nemen met een derde plaats in de E1 klasse.

Robin Nijkamp streed in de E2 klasse weer als vanouds. Hij zette goede tijden op de klokken maar moest zijn meerdere erkennen in Hans Vogels, die tevens de snelste rijder van de dag was. Robin werd tweede en blijft hiermee ook op een tweede plaats staan in de tussenstand.

In de ochtend waren de proeven in het bos bijzonder glad door de regenval die op de dagen voorafgaande aan het evenement was gevallen. In de eerste proef miste Mark Wassink een keer zijn rempunt en schoot rechtdoor de bosjes in. Hier bleef hij even steken en dit kostte hem natuurlijk veel tijd. Mark herstelde zich goed en wist in de tweede proef de snelste tijd neer te zetten. Dit was ook het geval in de derde proef, die uitgezet was op een bouwland met daarbij ook nog de crossbaan en een grasland. Tevens had de organisatie hier een aantal obstakels ingelegd. Ook in de tweede ronde waren de tijden van Wassink snel en hij was volop in de strijd voor de zege. Echter in de derde ronde ging het in de eerste proef mis. In een bocht ging hij iets te wijd en reed hierbij met zijn voorwiel op het randje van het rijspoor. Mark zag hierbij een afgezaagde boomstronk over het hoofd en kwam hard ten val. Hij brak hierbij zijn sleutelbeen en aangezien het een nare breuk is, moet de rijder uit Lochem hier deze week nog aan geopereerd worden. Mark was nog volop in de strijd om zijn Nederlandse titel te kunnen prolongeren maar zal door deze blessure helaas verschillende weken buiten de strijd zijn.

Erwin Plekkenpol was de hele dag goed onderweg. Hij leek op een derde plaats af te stevenen maar door het uitvallen van Mark schoof Erwin een positie op en werd tweede in de E3 klasse.

Nina Klink kwam in Hellendoorn sterk voor de dag in de N3 klasse. Ze eindigde op korte afstand van de derde man op een vierde plaats. Ondanks dat het rijden lekker ging, had ze wel het gevoel dat ze iets teveel op safe heeft gereden. Hier had ze wel een goede reden voor omdat de proeven er erg pittig in lagen. Het was dan ook belangrijk om goed geconcentreerd te rijden omdat een foutje snel gemaakt was. Daarnaast waren er verschillende extreme gedeeltes in de proeven opgenomen waarbij het afwegen was welke route het beste zou zijn. Nina heeft in ieder geval weer een leerzame enduro gehad en de dag afgesloten op een mooie vierde plaats.

Kay Hulshof en Hans Polsvoort zijn momenteel nog herstellende van blessures en konden daarom nog niet in actie komen in Hellendoorn. Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in Zelhem.

error: Alert: DIT MAG NIET !!