Lucas Dolfing wint ONK Enduro Hellendoorn

Lucas Dolfing rijdend voor TM Racing Nederland heeft de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn weten te winnen. De club MCNH in Hellendoorn had er alles aan gedaan om er een mooie enduro van te maken. Er waren zoals meestal drie proeven uitgezet; de eerste proef was om en nabij de crossbaan van Hellendoorn. De tweede proef was in het bos bij het welbekende zandgat van Hellendoorn. De derde en laatste proef was bij Klein Kromhof; deze proef bestond uit een deel van een crossbaan en een deel bouwland en er waren veel hindernissen in verwerkt. In de eerste ronde ging het Lucas Dolfing nog niet zo goed af.

Hij maakte een paar grote fouten wat veel tijd koste ten opzichte van de andere rijders. Zo ging Lucas de 2e ronde in met z’n verschil van 20 secondenop de kopman. Gelukkig kon Lucas op veel stukken wat tijd goed maken en wist zo weer de 20 seconden dicht te rijden. In de derde en laatste ronde had Lucas nog een kleine achterstand op de koploper. Hij ging er nog even extra goed voor zitten en wist zo in de laatste drie proeven toch nog het verschil dicht te rijden en sloot zo de dag af met een voorsprong van 13 seconden op Ismo ten Velde. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro E1 staat Lucas op een keurige eerste plaats met een verschil van 12 punten. De volgende wedstrijd is aankomende zaterdag in Zelhem.

error: Alert: DIT MAG NIET !!