Henk Knuiman zevende in zware derde etappe Merzouga Rally

Henk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team is in de derde etappe van de Merzouga Rally in Marokko op een zevende plaats geeindigd. Het was een zware etappe voor de rijder uit Wijchen want na een valpartij in de beginfase viel hij terug naar een tiende plaats. Henk bleef hier rustig onder en bleef geconcentreerd rijden. Hij kwam in de slotfase nog dicht achter zesde man Deny Philippaerts en kwam na een lange, zware dag op een zevende plaats over de finish.

Er werd vandaag gestart zoals bij een crosswedstrijd. Alle rijders vertrokken naast elkaar de duinen in. Helaas begon de etappe met een tegenslag voor Henk. Na zo’n 4,5 kilometer moest er van richting veranderd worden. Omdat de kilometerstand nooit helemaal klopt in de duinen moest Henk zijn route iets bijstellen. Helaas was hij hierbij iets te haastig en dit had tot gevolg dat hij onschuldig tegen een duin ten val kwam. Henk lag zo’n anderhalve meter van de top en moest terug naar beneden om boven te komen. Het probleem was echter dat het M6 boutje van zijn handkap bekneld was komen te zitten in zijn broek waardoor hij niet met zijn been onder de motor vandaan kon komen.

Henk moest zijn motor omtrekken voordat hij zijn weg kon vervolgen. Dit zorgde er dus voor dat Henk het na 5 kilometer al behoorlijk warm had en toen nog aan de rest van de etappe moest beginnen. Door de valpartij viel hij terug naar een tiende plaats maar Henk liet zich niet uit het veld slaan en zette de achtervolging in. Bijna de hele etappe bleef zijn achterstand op de groep hetzelfde waardoor hij lang alleen heeft gereden. Het was warm en dit zorgde ervoor dat Henk zich de hele dag goed moest blijven concentreren om het tempo hoog te kunnen houden.

In de slotfase kwam hij aan het achterwiel van de Italiaan Deny Philippaerts en heeft de laatste 35 kilometer samen met hem opgereden. Dit resulteerde erin dat de rijder uit Wijchen de dag afsloot op een zevende plaats. Na drie etappes staat Henk op een achtste plaats in het klassement. Dit is gezien zijn uur tijdstraf omdat hij niet heeft deelgenomen aan de Proloog een nette prestatie.

Na de etappe van vandaag is de motor helemaal klaar gemaakt voor de vierde etappe. Er zijn nieuwe wielen en een schoon luchtfilter in de motor gezet. Daarnaast is de olie ververst en na drie dagen zag deze er nog perfect uit. De KTM machine heeft niets geleden en staat weer helemaal klaar om morgen van start te gaan in de vierde etappe.

error: Alert: DIT MAG NIET !!