Henk Knuiman komt de top tien binnen in de Merzouga Rally

Na zijn winst in de eerste etappe van de Merzouga Rally in Marokko is Henk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team na de tweede etappe goed aangekomen in het bivak. De tweede etappe is de eerste dag van een marathonetappe, wat betekent dat Henk in het bivak geen assistentie heeft en alles zelf moet doen.

Als eerste begon Henk vandaag aan de etappe. Het was regelmatig moeilijk navigeren en Henk heeft hierbij behoorlijk wat tijd verloren. De snelheid lag laag want het af te leggen traject bestond uit veel los zand, kamelen gras en duinen. Ondanks dat het mooie pistes waren, maakte dit het wel pittig.

Het rijden ging de hele dag lekker maar wel is Henk een keer gevallen op los liggende stenen. Dit had tot gevolg dat hij zijn uitlaat plat viel. Gelukkig bleef het hierbij en hield Henk er zelf niets aan over. Toen Henk over de finish kwam, stond er in een kamelenstal een bed voor hem klaar. Hier zal hij de nacht doorbrengen om op woensdag weer fris aan de derde etappe te kunnen beginnen. Of hij goed zal kunnen slapen is afwachten omdat er zich nog al wat kakkerlakken rond zijn bed begeven.

Omdat Henk ook vandaag weer ruim in de top vijf wist te finishen is hij na de tweede etappe gestegen tot in de top tien van het klassement. Hij hoopt in de resterende dagen natuurlijk nog meer plaatsen goed te kunnen maken.

error: Alert: DIT MAG NIET !!