SIXDAYS®

sixdays.nl

Henk Knuiman wint eerste etappe in Merzouga Rally

Henk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team heeft de eerste etappe van de Merzouga Rally gewonnen. Het was een dag waarin het navigeren erg lastig was. De rijder uit Wijchen bleef rustig en nam zijn tijd om de juiste weg te vinden. Dit wierp zijn vruchten af want Henk kwam als eerste binnen en won hiermee de etappe.

De Merzouga Rally begon op zondag al met de Proloog. Omdat Henk nog onderweg was miste hij deze. Pas om 02:00 uur in de nacht kwam Henk aan bij de rally en moest precies 7 uur later van start in de eerste etappe. Het Duitse team die Henk zijn materialen had meegenomen naar Marokko, had er voor gezorgd dat het roadbook voor Henk klaar lag zodat hij met een gerust gevoel aan de eerste etappe kon beginnen.

Omdat Henk de Proloog had gemist, moest hij als laatste starten. Voor aanvang van de dag had hij zich voorgenomen om gewoon lekker te gaan rijden en goed op zijn navigeren te letten. Dit pakte goed uit want Henk vond de juiste wegen en maakte veel tijd goed op zijn voorgangers. Ondanks dat hij op de stenen wel even een keer ten val kwam, waarbij zijn HGS uitlaat een flinke deuk opliep, wist hij de etappe toch winnend af te sluiten.

Na de etappe van vandaag is de KTM machine helemaal klaar gemaakt voor de marathon etappe. Er zijn nieuwe banden op de motor gelegd, een schoon luchtfilter geplaatst, nieuwe olie erin en de motor staat er dan ook weer helemaal spik en span bij. Morgenochtend gaat Henk om 07:00 uur als eerste van start. Dit betekent dat hij het spoor zal moeten trekken. De finish en het bivak zijn in de Merzouga duinen!

error: Alert: DIT MAG NIET !!