Bas Klein Haneveld slaat keihard terug met winst in ONK Enduro in Vorden

Bas Klein Haneveld van het WPM KTM Team heeft tijdens de vijfde ronde om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden keihard teruggeslagen. Na al zijn pech van in de laatste twee enduro wedstrijden wist hij in Vorden de E1 klasse te winnen. Ook Ismo ten Velde, Robin Nijkamp, Mark Wassink en Erwin Plekkenpol haalden het in Vorden tot op het podium. Nina Klink kon haar draai niet vinden in de bosproef maar zette toch goed door en wist zesde te worden in de N3 klasse.

Voor Bas Klein Haneveld was het zijn thuiswedstrijd en na alle pech was hij dan ook vastbesloten om iets te laten zien in Vorden. In samenwerking met WPM Motors waren er in de week voorafgaande aan de wedstrijd een aantal aanpassingen doorgevoerd aan de motor. Dit pakte goed uit en dit gaf Klein Haneveld het vertrouwen dat hij nodig had om in de proeven scherpe tijden op de klokken te zetten. Hij wist acht van de elf proeven als snelste af te sluiten en pakte hiermee de dagzege in de E1 klasse.

Ismo ten Velde was in de eerste twee proeven goed op dreef en zette snelle tijden op de klokken. Echter in de derde proef ging het halverwege de proef mis. Hij raakte een afgezaagde stam die precies op het pad stond en dit had tot gevolg dat zijn kettinggeleider krom boog en zijn ketting eraf schoot. Dit kostte Ismo veel tijd waardoor een goede klassering gelijk verkeken was. Op de eerstvolgende controlepost heeft Ismo zijn kettinggeleider gewisseld en ging er in de resterende proeven vol tegenaan. Echter in de bosproef zat het hem ook in de tweede en derde ronde niet mee. In de tweede ronde remde hij zijn motor stil en het duurde even voordat hij zijn motor weer aan de praat had. In de laatste ronde kwam hij hier ten val waardoor hij in deze proeven geen goede tijden neer wist te zetten en genoegen moest nemen met een derde plaats in de E1 klasse. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat Ismo op een tweede plaats en heeft een achterstand van zeven punten op Lucas Dolfing.

Robin Nijkamp ging gelijk fanatiek te werk en wist in de eerste proef de snelste tijd neer te zetten. Echter in de tweede ronde kwam hij in de proef ten val waardoor er veel tijd verloren ging. Hij herstelde zich goed en wist in de resterende proeven verschillende keren de snelste tijd op de klokken te zetten. Echter de verloren tijd bij de valpartij kon niet meer weggewerkt worden waardoor Robin tevreden moest zijn met een tweede plaats in de E2 klasse en een derde plaats in de scratch.

Mark Wassink kwam niet fit aan de start in Vorden. Na de enduro in Amersfoort had hij een pijnlijke en dikke knie en gedurende de week werd het qua vocht niet echt beter. Nadat Mark iedere dag bij Jan Broekhof in behandeling was geweest, besloot hij op donderdag om naar de dokter te gaan om het vocht eruit te laten halen. Dit was een hele opluchting voor Mark en hij kon zijn knie dan ook weer buigen. Mark begon voorzichtig aan de enduro en miste het vertrouwen om zijn been uit te steken. Helaas kon hij niet voluit gaan maar gedurende de dag kreeg hij een lekker ritme en wist hij er toch een nette tweede plaats uit te halen in de E3 klasse. Hiermee hield Wassink de schade in de strijd om de Nederlandse titel beperkt. In de tussenstand staat Mark op slechts drie punten van leider Wesley Pittens op een tweede plaats. Momenteel is men aan het bekijken waar de klachten in zijn knie vandaan komen zodat hij aankomende zaterdag bij de volgende enduro in Hellendoorn fitter aan de start kan komen.

Net als Mark Wassink kwam ook Erwin Plekkenpol in actie in de E3 klasse. Erwin was de hele dag goed onderweg en vooral in de lange bosproef was hij snel. Hier kon hij qua tijden met de snelste Nederlandse endurorijders mee komen. In de derde en vierde ronde liet hij in de proef op het bouwland, met daarin veel knippen, tijd liggen maar ondanks dit wist hij toch de derde plaats veilig te stellen en werd hiermee zevende in de scratch.

Nina Klink wist in de N3 klasse goede tijden neer te zetten in de proeven die uitgezet waren op de maisplakken. Echter in de bosproef had ze het minder goed naar haar zin. Vooral in de eerste ronde, toen er op de maisplakken nog geen wallen lagen, zette Nina hele goede tijden neer ten opzichte van de concurrentie. Ook in de tweede en derde ronde wist ze dit te handhaven maar in de technische bosproef had ze er meer moeite mee. Nina stapte dan ook niet helemaal tevreden van haar motor maar wist met een zesde plaats toch weer goede punten te scoren voor het kampioenschap.

Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in Hellendoorn.

error: Alert: DIT MAG NIET !!