Mark Wassink wint ONK Enduro in Amersfoort

Het WPM KTM Team heeft het tijdens de vierde ronde om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Amersfoort opnieuw goed gedaan. Met vier podiumplaatsen in drie verschillende klassen blikt het team tevreden terug op de wedstrijd. Mark Wassink won de E3 klasse en staat nu weer op een gedeelde eerste plaats in de strijd om de Nederlandse titel. Ismo ten Velde en Robin Nijkamp werden tweede in de E1 en E2 klasse en ook Erwin Plekkenpol sloot de dag af met een podiumplaats en werd derde in de E3 klasse. Nina Klink zette haar goede rijden van in Havelte verder en wist vierde te worden in de N3 klasse. Helaas was er opnieuw pech voor Bas Klein Haneveld waardoor de regerend Nederlands Kampioen niet tot scoren kwam.

Het was de eerste keer dat er een enduro georganiseerd werd in Amersfoort. Er waren drie proeven uitgezet waarvan er twee over het defensieterrein liepen. Omdat deze proeven op vrijdag niet verkent mochten worden, was het in de eerste ronde een beetje aftasten voor de rijders. De eerste proef was rond de tien minuten lang. Er zaten veel lange rechte stukken in, wat betekende dat de top snelheid belangrijk was. De tweede proef was erg gevarieerd met veel asfalt, betonnen hindernissen, bospaden en zandwegen. De derde proef was uitgezet op en rondom de crossbaan van Leusden. Deze proef was zo’n drie minuten lang met een klein extreme stukje erin.

In de E1 klasse kwamen Bas Klein Haneveld en Ismo ten Velde aan de start voor het WPM KTM Team. Bas kende opnieuw tegenslag want door een mechanisch probleem moest hij vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Ismo streed de hele dag met Lucas Dolfing om de zege. Het ging om en om en na acht proeven was het verschil tussen beiden slechts tien seconden in het nadeel van Ismo. Alles werd op alles gezet door Ismo maar dit resulteerde in een kleine valpartij in de negende proef waarbij er zo’n twintig seconden verloren ging. Dit zorgde ervoor dat hij tegen een behoorlijke achterstand aan keek. Aangezien het in de laatste ronde hard begon te regenen heeft Ismo geen onnodige risico’s meer genomen en de enduro uitgereden op een tweede plaats. In de scratch legde hij beslag op een achtste plaats.

In de E2 klasse eindigde Robin Nijkamp op een tweede plaats in Amersfoort en blijft hiermee ook op een tweede plaats staan in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap.

Mark Wassink verloor in de eerste twee ronden van de E3 klasse rond de twintig seconden in de snelle eerste proef op Wesley Pittens. Echter in de tweede proef had hij zijn draai al snel goed te pakken en met name in de tweede en vierde ronde maakte hij hier veel tijd goed op Wesley. In de vierde ronde begon het hard te regenen maar gelukkig hadden de rijders hier in de eerste proef niet zoveel last van. Proef 2 was een heel ander verhaal met het beton en het asfalt, wat spiegelglad werd. Mark ging er nog eens goed voor zitten en slaagde erin om scherp te blijven tot aan het einde. Ondanks de regen wist hij in deze proef een super snelle tijd neer te zetten. Hij pakte hier 57 seconden op zijn naaste concurrent en stond toen met nog 1 proef te gaan meer dan een minuut voor. De laatste proef was erg nat geworden maar Mark kon nog goed rond komen en won de enduro met een verschil van 1 minuut en 20 seconden op de tweede man. Dankzij de overwinning in Amersfoort staat Mark weer op een gedeelde eerste plaats in de strijd om de Nederlandse titel. In de scratch eindigde Mark op een tweede plaats met een verschil van elf seconden op de winnaar.

Ook met Erwin Plekkenpol ging het rijden de hele dag lekker. Wel was hij in de eerste ronde iets te voorzichtig in de snelle proeven omdat hij toen nog niet wist waar hij heen moest. In de tweede ronde ging het in de eerste proef flink mis. Hij kwam hard ten val en zag hierbij zo’n twintig seconden verloren gaan. In de derde proef ging het rijden de hele dag lekker. Toen het in de laatste ronde hard begon te regenen werd het een echte mentaliteitskwestie. Helaas voor Erwin hield een voor hem gestarte rijder hem flink op in de proef waardoor hij veel tijd verloor. Ondanks dit wist hij de dag toch netjes af te sluiten op een derde plaats in de E3 klasse en werd vijfde in de scratch.

Nina Klink deed het opnieuw knap in de N3 klasse. De hele dag ging het rijden, op een kleine valpartij in de proef na, goed met Nina. Ook heeft ze even een keer vast gestaan in een moddergat waarbij kostbare minuten verloren gingen. Omdat Nina niet de enige was die hier heeft vast gestaan, besloot de organisatie om deze proef in de eerste ronde te schrappen. In de tweede ronde zat dit moddergat er dus ook niet meer in. Nina eindigde op een vierde plaats en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een derde plaats.

Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in Vorden.

error: Alert: DIT MAG NIET !!