Vier podiumplaatsen voor het WPM KTM Team in ONK Enduro in Havelte

erwinhavelte2014

Het WPM KTM Team heeft met haar rijders vier podiumplaatsen weten te behalen in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Havelte. Ismo ten Velde werd tweede in de E2 klasse terwijl Bas Klein Haneveld af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem en uitviel. Robin Nijkamp kwam dicht bij de zege in de E2 klasse maar door een klein probleem werd hij uiteindelijk tweede en Mark Wassink en Erwin Plekkenpol werden tweede en derde in de E3 klasse. Nina Klink reed haar beste enduro van het seizoen en werd vierde in de N3 klasse.

Er moesten in Havelte vijf ronden afgelegd worden met daarin twee klassementsproeven. Proef 2 werd in iedere ronde twee keer gereden waardoor deze gedurende de dag steeds zwaarder werd.

Ismo ten Velde reed goed en zat fanatiek op de motor. Hij maakte weinig fouten in de proeven en met alleen de laatste ronde nog te gaan stond hij veertien seconden achter Lucas Dolfing. In de voorlaatste proef zette hij alles op alles maar met nog twee bochten te gaan ging hij onderuit en verloor hierbij negen seconden. In de laatste proef heeft hij toen geen onnodige risico’s meer genomen om de tweede plaats in de E1 klasse veilig te stellen.

Het rijden met Bas Klein Haneveld ging goed maar de hele dag kon hij net niet aan de tijden komen van de kopmannen. Aan het einde van de derde ronde hoorde hij een vreemd geluid in zijn motor waarna hij heeft geprobeerd om op de route zijn motor te sparen. Helaas hield zijn motor er bij het ingaan van de laatste proef in de derde ronde mee op waardoor hij in Havelte dus niet tot scoren kwam.

Met Robin Nijkamp ging het rijden gelijk vanaf het begin af aan goed maar helaas kreeg hij in de beginfase te kampen met een probleem met de motor. Later op de dag is dit probleem opgelost maar omdat het repareren van dit probleem net iets teveel tijd kostte, liep Robin een strafminuut op. Toen het probleem was opgelost, werden zijn tijden sneller. Uiteindelijk eindigde hij op een tweede plaats in de E2 klasse maar wanneer hij de strafminuut niet had gekregen, had hij zeker de dagzege gepakt.

Mark Wassink kwam goed voorbereid aan de start in Havelte. Hij had in de aanloop op de wedstrijd al verschillende keren met de enduromotor getraind en voelde zich goed toen hij op zaterdagochtend van start ging. In het begin van de dag wist hij gelijk goede tijden neer te zetten en slaagde hij erin om een kleine voorsprong op te bouwen ten opzichte van de concurrentie. Echter in de vierde en vijfde ronde verloor hij wat tijd en miste daardoor net de overwinning in de E3 klasse en werd nu met een achterstand van elf seconden op de winnaar tweede. Ook in de scratch eindigde Mark op een tweede plaats in Havelte. Ook Erwin Plekkenpol mocht met een derde plaats in de E3 klasse het podium beklimmen.

Nina Klink wist in Havelte haar beste enduro van dit seizoen te rijden. Het rijden ging de hele dag lekker en ze maakte in alle acht de proeven weinig fouten en bleef op de machine zitten. In de uitslag kwam ze uit op een vierde plaats in de N3 klasse.

Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder in Amersfoort.

error: Alert: DIT MAG NIET !!