WPM KTM-rijders tweede en derde in 3 uurs enduro in Eindhoven

robin3

Het WPM KTM Team heeft een succesvol weekend achter de rug. In de 3 uurs enduro in Eindhoven wisten twee teams in de top vier te eindigen en daarnaast werd er door Nina Klink en Erik Vosman een nette achtste plaats behaald. Ismo ten Velde streed zondag in Halle voor de punten om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup. Na een valpartij in de eerste manche kwam Ismo nog terug naar een achtste plaats. In de tweede manche pakte hij belangrijke punten terug door als derde over de finish te komen.

3 uurs enduro Eindhoven

De ronde in Eindhoven was zeer gevarieerd en op en rondom de crossbaan van Eindhoven mooi uitgezet. Een ronde duurde zo’n zeven minuten.

Mark Wassink en Robin Nijkamp vormden samen een team in deze 3 uurs enduro. Mark ging van start en dit ging door middel van Le mans start. Ondanks dat het team geen goede startpositie had, wist Mark na het startschot toch als derde te vertrekken. Door een foutje van de kopman, schoof hij gelijk door naar een tweede plaats en kwam hiermee achter zijn teammaat Bas Klein Haneveld te rijden. Mark kon Bas goed volgen en samen met twee andere rijders vormden zij de kopgroep. In de tweede ronde nam Mark de leiding over van Bas en wist dit twee ronden vast te houden. Hij kreeg namelijk veel last van opgepompte armen en moest daardoor het tempo laten zakken. Dit had tot gevolg dat hij terugviel naar een derde plaats. Na de eerste vijftig minuten was het de beurt aan Robin Nijkamp. Met Robin ging het in de eerste twee ronden niet echt lekker en ook hij kreeg last van harde onderarmen. Toen hij daar doorheen was, kwam hij beter in zijn ritme en kwam steeds dichter in de buurt van de kopman. Op het moment dat hij wisselde, reed hij op een tweede plaats. Mark ging er vol tegenaan en had ditmaal geen last van harde onderarmen. Iedere ronde kwam Mark dichter bij de koploper en na dertig minuten wist hij hem te passeren. Tien minuten later wisselde Mark met Robin, die de laatste veertig minuten vol moest maken. Omdat Robin de rits van het hesje niet gelijk dicht kreeg, vielen ze terug naar een tweede plaats. Het rijden ging lekker met Robin en het gat met de kopman werd snel kleiner. Na twee ronden zat hij aan het achterwiel van de kopman maar kwam niet veel later in aanraking met een achterblijver. Dit kostte hem een aantal seconden en vervolgens had Robin weer een ronde nodig om aan het achterwiel van de kopman te komen. In de laatste ronde was hij er weer bij en zette alles op alles om de koppositie over te nemen. Echter op een bospad kwam de kopman in aanraking met een achterblijver. Deze kwam ten val en viel net voor Robin. Dit had tot gevolg dat hij vast kwam te zitten in de motor van de achterblijver. Toen hij weer los was, zette hij gelijk de achtervolging in maar helaas kon hij de kopman niet meer passeren en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Bas Klein Haneveld vormde samen met Kay Hulshof een team. Met Bas ging het rijden lekker. Hij reed in deze wedstrijd op de dikke bom van Erwin Plekkenpol omdat hij zijn eigen motor niet klaar had. Bas had het goed naar zijn zin op de 500 en kon het goed volhouden. Daarnaast reed hij dezelfde rondetijden als de kopmannen en na 3 uur rijden werd hij samen met Kay vierde.

Nina Klink reed samen met Erik Vosman. Nina ging als eerste van start en kon rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat de rijders na de start gelijk het kruip sluip in gingen, was het moeilijk om in te halen maar toch slaagde Nina erin om gedurende de eerste ronde plaatsen wist te boeken en reed vervolgens een constante wedstrijd. Het rijden ging de hele dag lekker en ze begint alweer goed te wennen aan de 2-takt. Uiteindelijk finishten Nina en Erik op een achtste plaats.

NK MX2 Cup Halle

Ismo ten Velde kwam aan de start in het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Halle. Na in de training lekker zijn rondjes te hebben gemaakt, sloot hij de sessie af met de dertiende tijd. In de eerste manche zat Ismo er goed bij na het vallen van het starthek en kon rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Nadat hij een flinke valpartij na de eerste opstap had weten te ontwijken, ging hij er zelf een aantal bochten later hard af. Met een scheef stuur en een voorremhendel die compleet naar onderen was gegaan moest hij vanaf een 32ste plaats aan een inhaalrace beginnen. Alles werd op alles gezet en hij wist nog helemaal terug te komen naar een achtste plaats. Omdat hij in deze manche punten had verloren op de concurrentie bereidde hij zich gedreven voor op de tweede manche.

Toen het starthek viel zat hij er goed bij en dook op een vierde plaats de eerste bocht in. De eerste paar ronden bracht hij door op een vierde plaats maar net toen hij een aanval kreeg van de vijfde man kon hij opklimmen naar een derde plaats. Ismo bleef het tempo hooghouden maar werd in de laatste ronde toch nog even gepasseerd door de vierde man. Ismo liet het hier niet bij zitten en door harder over de waves te gaan, wist hij de derde plaats terug in handen te nemen en hield deze positie vast tot over de finish. Met dit resultaat pakte hij belangrijke punten terug in de strijd om de titel.

In het dagklassement eindigde Ismo op een vierde plaats en met nog drie wedstrijden te gaan heeft hij een voorsprong van 49 punten op de tweede man. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Heerde.

error: Alert: DIT MAG NIET !!