4e plaats voor Lucas Dolfing tijdens EK Enduro Tsjechië

image004

Tijdens de EK enduro in Tsjechië moesten de coureurs drie proeven rijden en het parcours bestond uit drie ronden. Twee cross proeven waren er uitgezet op het gras en een enduro proef in het bos met veel stenen en boomwortels. In de eerste ronde moest Lucas nog een beetje wennen aan de ondergrond omdat het een beetje glad was van de regen. In de tweede ronde reed Lucas zich vast in de eerste cross proef dat kostte hem aardig wat tijd.

Hij kon gelukkig z’n weg vervolgen en het lukte om goede tijden op de klok te zetten. In de laatste ronden ging Lucas er nog even goed tegen aan. Dit pakte goed uit, zo wist Lucas de eerste dag een podiumplaats te pakken want hij eindigde de eerste dag op een 3e plaats. Dag 2: In de nacht van dag 1 op dag 2 had het nog geregend en daarom waren een paar moeilijke stukken uit de route gehaald. Ook was de eerste proef veranderd in verband met de modder. In de eerste ronde kon Lucas Dolfing een goed ritme pakken en maakte weinig fouten. In de tweede ronde wist hij het ritme goed vast te houden en zette goede tijden op de klok. In de derde en laatste ronde ging Lucas er nog even flink tegen aan. Lucas werd die dag 4e. In het totaalklassement van de 2 dagen werd Lucas 4e.

error: Alert: DIT MAG NIET !!